Телеканалу «112 Україна» оголошено попередження

Розглянувши результати позапланової виїзної перевірки ТОВ «ТРК «112-ТВ» (логотип «112 УКРАЇНА»), м. Київ, Національна рада на засіданні 10 грудня оголосила ліцензіатові попередження через порушення вимог ліцензії і чинного законодавства.

Під час позапланової перевірки, проведеної на підставі моніторингу від 19 квітня 2020 року, зафіксовано, що телеканал «112 Україна» у цей день о 13:05 демонстрував анімаційний фільм «Необыкновенное путешествие Серафимы» (виробник – Російська Федерація, 2015 р., «КиноАтис», фонд преподобного Серафима Саровського, режисер – Сергій Антонов) за участі російського актора Михайлова Олександра Яковича (озвучував роль головного героя), прізвище якого внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Також не було надано державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування цього анімаційного фільму.

Національна рада визнала порушення мовником вимог абзацу десятого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки чинним законодавством не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на вебсайті центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв. Крім того, порушено вимоги пункту а) частини першої статті 59 цього Закону, яким передбачено, що телерадіоорганізації зобов’язані дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.  

Національна рада оголосила ТОВ «ТРК «112-ТВ» попередження і вказала на неприпустимість порушень вимог чинного законодавства надалі.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *