Нацрада оголосила телеканалу «Z ZIK» попередження

Національна рада застосувала санкцію «оголошення попередження» до ТОВ «ТРК «Нові комунікації», м. Львів (логотип «Z ZIK»), через недотримання правил ведення мовлення у день пам’яті. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 грудня.

Підставою для проведення позапланової перевірки телеканалу «Z ZIK» став моніторинг, проведений 13 вересня, коли відповідно до постанови Верховної Ради України від 08.11.2018 № 2608-VIII відзначалися 75-ті роковини початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944-1951 роках. У цей день в ефірі телеканалу у проміжку часу з 00.00 до 09.48 не було розміщено інформації про день пам’яті. Це є ознакою порушення вимог пункту 4 Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, а також пунктів а), б) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Національна рада визнала порушення мовником зазначених нормативних вимог, оголосила попередження і вказала ТОВ «ТРК «Нові комунікації» на неприпустимість порушень чинного законодавства надалі.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *