Нацрада готує касаційну скаргу у справі про показ «Інтером» концерту «Победа. Одна на всех»

За результатами розгляду судами перших двох інстанцій справи щодо показу 9 травня 2018 року ПрАТ «Телеканал «Інтер» концерту «Победа. Одна на всех» рішення Національної ради від 11 липня 2018 року № 774 було скасоване. Національна рада нині готує касаційну скаргу до Верховного Суду.

У липні 2018 року Національна рада застосувала до ПрАТ «Телеканал «Інтер» штрафну санкцію в розмірі 4 млн 46 тис. грн (25% ліцензійного збору), оскільки вбачала у висловлюваннях, поширених під час концерту 9 травня 2018 року «Победа. Одна на всех», заклики до розв’язування агресивної війни або її пропаганди та/або розпалювання національної ворожнечі і ненависті. Як відомо,трансляція цього концерту спричинила хвилю обурення і скарг громадськості, обговорювалася в засобах масової інформації та була висловлена в зверненнях правоохоронних органів.

Зі свого боку мовник звернувся зі скаргою на це рішення регулятора до Окружного адміністративного суду міста Києва. 26 червня 2019 року суд задовольнив позов телеканалу і визнав протиправним і скасував рішення Національної ради, а також скасував призначений компанії штраф. Національна рада оскаржила це судове рішення до Шостого апеляційного адміністративного суду, який своєю постановою від 16.12.2020 лише змінив рішення суду першої інстанції в мотивувальній частині, а в решті частин залишив його без змін.

Національна рада вважає, що поширені в ефірі телеканалу “Інтер” висловлювання мають маніпулятивний характер і є такими, що розпалюють ворожнечу, що особливо неприпустимо в умовах російської агресії щодо України. Зважаючи на це, Національна рада готує касаційну скаргу до Верховного Суду.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *