РФ завербувала українських «тітушок» для провокацій на своїй території, — СБУ (відео)

СБУ викрила громадян України, які за завданням російських спецслужб мали здійснити провокації проти населення РФ, — повідомляє прес-центр СБУ.

За попередніми даними, спецслужби РФ завербували трьох мешканців Київської області, вихідців із кримінальних кіл. Для виїзду до Росії їх мали забезпечити підробленими документами.

«Вони отримали завдання сформувати дві групи по п’ять осіб у кожній. Виїзд першої був запланований найближчими днями. Зловмисникам розробили покрокову інструкцію дій, а всю докладну інформацію вони мали отримати вже на місці, в РФ. За участь у провокаціях обіцяли по $4 тисячі кожному», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що куратори запевнили «тітушок», що після того, як завдання буде виконане, їх відправлять додому. Проте, за даними, провокаторів планували показово ліквідувати під час затримання.

Організатори та їх спільники були затримані у Києві та області. Ці особи є тренерами у спортивних клубах контактних єдиноборств. Вони неодноразово залучалися проросійськими силами для проведення провокацій та замовних протестних акцій у різних регіонах України.

Встановлено, що зловмисники організували у жовтні-грудні 2021 року акти вандалізму над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі, над Одеською синагогою та іноземним представництвом в Одесі.

Крім того, один із затриманих створив так зване «силове крило», до складу якого увійшли члени спортивних товариств та представники кримінального середовища.

Група отримала завдання брати участь у проплачених масових заворушеннях у центрі Києва наприкінці січня 2022 року та спровокувати бійки. Проте тоді правоохоронці спрацювали на випередження та не допустили реалізації цього плану.

За результатами обшуків було вилучено вогнепальну зброю з патронами, копії закордонних паспортів осіб, яких мали відправити до РФ для здійснення провокацій.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *