Олігарх Жеваго намагається рейдерським шляхом захопити Білоцерківську ТЕЦ

14 лютого представники всеукраїнського об’єднання «Антирейдер» провели акцію протесту біля господарського суду Київської області. Разом з працівниками Білоцерківської ТЕЦ активісти вимагали зупинити рейдерське захоплення стратегічного для міста підприємства.

29 грудня 2021 року представники олігарха Костянтина Жеваго провели незаконні збори акціонерів акціонерного товариства «Білоцерківська ТЕЦ» на яких було змінено керівництво ТЕЦ. Такі дії є нічим іншим як спробою рейдерського захоплення стратегічного підприємства збоку скандального олігарха.

Костянтина Жеваго підозрюють у виведенні державних коштів зі свого банку «Фінанси і Кредит» через підприємство «Росава». Поручителем в цих брудних оборудках стало ПрАТ «Білоцерківська ТЕЦ» — стратегічне підприємство, що забезпечує теплом Білу Церкву. Наразі держава вимагає від олігарха повернути 1,4 млрд грн боргу, за які поручилась ТЕЦ. Загальний борг Жеваго перед державою складає 6,2 млрд грн

В свою чергу товариство «Росава», як акціонер обох компаній, пов’язаних з Білоцерківською ТЕЦ зацікавлене у погашенні боргів підприємства перед кредиторами, а також зацікавлене у збереженні ТЕЦ для жителів міста.

Жеваго намагається усунути від керівництва АТ «Білоцерківська ТЕЦ» досвідченого управлінця в галузі та призначити одного із своїх юристів — адвоката Вигулярного Ігоря Вікторовича. Вінне має досвіду управління у галузі і до того ж був помічником народепа-регіонала – Сергія Баранова Мохорта.

Загальні збори акціонерів ТЕЦ скликаються с численними порушеннями,  за різними адресами, на зборах присутні незрозумілі люди. Також збори проводилися без необхідного кворуму

Протестувальники виступили з наступними вимогами:

  • Не допустити тиску зі сторони олігарха Жеваго та його посіпак на суд при розгляді справи за позовом ліквідатора ПрАТ “РОСАВА” до фірм, пов’язаних з олігархом Жеваго.
  • Не допустити зміну керівництва акціонерне товариство «Білоцерківська ТЕЦ» та призначення Вигулярного Ігоря Вікторовича керівником акціонерного товариства «Білоцерківська ТЕЦ»
  • Не дати олігарху Жеваго захопити акціонерне товариство «Білоцерківська ТЕЦ» та дестабілізувати його роботу

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *