На Донбас відправляється численна українська делегація. Відбудеться позачергове засідання ТКГ

Позачергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу відбудеться вранці 19 лютого, повідомив спецпредставник голови ОБСЄ в ТКГ Мікко Кіннунен.

«Позачергове засідання ТКГ, яке я скликав сьогодні (18 лютого – ред) увечері, переноситься на завтрашній ранок. Ситуація з безпекою на Донбасі і вздовж лінії дотику дуже тривожна», — написав Кіннунен у своєму Twitter.

Президент Володимир Зеленський направив делегацію на Донбас через загострення у регіоні — на фронт вирушать депутати і деякі міністри, — заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

«Президент України прийняв рішення, і завтра на лінію фронту відправляють представники Верховної Ради, частину міністрів, я теж, за дорученням президента, вирушаю завтра на фронт. І завтра будемо у тих місцях, де безпосередньо постраждала наша інфраструктура», – сказав Данілов.

Також Данілов назвав умови, за яких українські військові можуть відкрити вогонь.

«Війська можуть відкривати вогонь тільки у тому випадку, коли є загроза життю нашим військовим», – наголосив секретар РНБО.

Він вкотре наголосив, що Україна не давала жодних наказів про напад на ОРДЛО, а інформація про нібито силове звільнення Донбасу не відповідає дійсності.

«Все це не відповідає дійсності. Жодних наказів про звільнення силовим шляхом наших територій немає… Такого указу у нашій країні бути не може. Все, що роздмухує Росія, це спроба спровокувати ЗСУ на відповіді, які вони дуже хочуть, щоб ми надавали», – заявив Данілов.

Зрештою, Данілов сказав, що Україна не має планів щодо дестабілізації ситуації на Донбасі.

«Розбурхування паніки серед населення – це точно, що нам непотрібне. Паніка – це сестра поразки. У нас буде перемога, але тільки правовим дипломатичним шляхом. Нам непотрібні жертви серед цивільного населення. Всі провокації, які будуть зроблені на окупованій території до нас не мають жодного відношення. Жодних планів щодо дестабілізації ситуації ми не виношуємо», – резюмував Данілов.

Нагадаємо, Україна закликала міжнародну спільноту засудити провокації РФ.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *