Росіяни намагались отруїти олігарха Абрамовича та членів української делегації на перемовинах в Білорусі, — ЗМІ

Журналісти Wall Street Journal та розслідувачі групи Bellingcat твердять, що на перемовинах української та російської делегації в Білорусі троє людей мали симптоми отруєння, включно з російським олігархом Романом Абрамовичем, передають Wall Street Journal, twitter-сторінка Bellingcat, та facebook-сторінка народного депутата від фракції «Голос» Рустема Умєрова

За даними джерел WSJ, у двох членів української делегаціїта в російського олігарха Романа Абрамовича 4 березня з’явилися симптоми отруєння. Вони нібито мали сильну сльозоточивість, набряк очей та лущення шкіри.

Одним із двох членів укарїнської делегації був народний депутат Рустем Умєров.

Як кажуть співрозмовники журналістів, у ті дні вони подумали, що їх отруїли агенти російських спецслужб, які є прихильниками продовження війни.

Проте, одна з осіб, яку вважають наближеною до Абрамовича, в коментарі WSJ сказала, що Абрамович не знає, хто міг їх отруїти.

У виданні зауважують, що Абрамович відвідував низку майданчиків у той час: Стамбул, Львів, Київ, Москву та Біловезьку Пущу в Білорусі.

Їхні симптоми, за даними видання, проявились у день, коли вони вели перемовини в Офісі президента в Києві. За даними видання, президент Володимир Зеленський не постраждав та не мав ознак отруєння. Речник ОП у коментарі виданню сказав, що їм взагалі не відомо про такий інцидент.

Джерела журналістів-розслідувачів Bellingcat підтвердили, що проти ночі на 4 березня троє членів української делегації мали симптоми, що схожі на отруєння хімічною зброєю, включно з Абрамовичем. 

Наразі кожен із них почувається добре.

Західні експерти, з якими поговорили журналісти WSJ, сказали, що важко оцінити, чим було спричинене отруєння членів перемовин. Такі симптоми могли бути викликані які хімічною чи бактеріологічною зброєю росіян, так і специфічним ураженням електромагнітних хвиль.

Водночас, низка російських медіа поширювали 27 та 28 березня інформацію, буцімто Умєров отруївся та не зможе бути присутнім на перемовинах із російською делегацією в Стамбулі 29-30 березня. Сам Умєров на своїй facebook-сторінці запевнив, що із ним усе гаразд, а інформацію про отруєння поширюють «сумнівні ЗМІ».

About The Author

7 thoughts on “Росіяни намагались отруїти олігарха Абрамовича та членів української делегації на перемовинах в Білорусі, — ЗМІ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *