УПЦ вперше провела службу у соборі Києво-Печерської лаври

Уперше в історії в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулося богослужіння Православної церкви України. Його провів митрополит Епіфаній з нагоди Різдва Христового за юліанським календарем.

Завжди в цьому соборі проводила службу Українська православна церква Московського патріархату, яка є частиною Російської православної церкви, очолювальної патріархом війни Кирилом — він підтримав напад росії на Україну. На першу службу ПЦУ в Києво-Печерській лаврі прийшли понад тисячу вірян. У соборі була тиснява, не всі змогли зайти до храму, тому багато хто слухав богослужіння на вулиці — у дворі встановили екран.

Попри мороз люди не розходилися. Навколо лаври та у дворі чатували правоохоронці. Служба тривала три години. Закінчуючи її, Епіфаній помолився за звільнення «української землі від чужоземної навали» та сказав, що нині святкує друге народження Києво-Печерської лаври, «бо з неї відходить штучний дух нечестивого «руського мира», і повертається дух істинного духовного служіння святому православʼю та українському народу».

Настоятель церкви Московського патріархату, отець Павло (відомий на прізвище «Мерседес») проводив «альтернативну» службу біля воріт.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *