Україна поновлює продаж електроенергії закордон

Україна відновлює експорт електроенергії до європейських країн. Вже відбувся перший аукціон із розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж, повідомляє Укренерго у понеділок, 10 квітня.

«Україна відновлює експорт електроенергії до Європи при першочерговому забезпеченні українських споживачів та надлишку виробництва електроенергії в енергосистемі. Таке рішення ухвалило Міненерго у п’ятницю, 8 квітня», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що Укренерго вже провело перший аукціон із розподілу пропускної спроможності міждержавних мереж для експорту електроенергії до Молдови на день постачання 11 квітня. За результатами аукціону було розподілено 51% (330 із 650 МВт) усієї доступної пропускної спроможності мереж у цьому напрямку серед чотирьох учасників.

«З огляду на війну в Україні та пов’язані з цим ризики, доступ до міждержавних перетинів розподіляється лише на короткостроковий період на добових аукціонах», — зазначили в Укренерго.

Крім того, сьогодні відбудеться аукціон із розподілу 80 МВт пропускної спроможності міждержавного перетину у напрямку Польщі на дату поставки 12 квітня. Також узгоджується можливість відкриття експорту до Словаччини.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *