Рівненська облрада заборонила московських попів в області

Рівненська обласна рада провела позачергову сесію, під час якої заборонила діяльність УПЦ (МП) на території регіону, — повідомляється на сайті облради.

«Депутати Рівненської обласної ради одноголосно заборонили діяльність УПЦ (МП) на території Рівненщини… Заборону Української православної церкви (московського патріархату) підтримали 55 обранців із 55 присутніх у залі», – йдеться у повідомленні.

Крім того, депутати проголосували за відміну низки рішень виконавчого комітету Рівненської облради щодо затвердження статутів тих релігійних громад, які на сьогодні перебувають у складі УПЦ (МП). Виконати цей пункт рішення доручено Рівненській обласній держадміністрації.

Також обласна рада вже втретє звертатиметься до Верховної Ради з вимогою негайного ухвалення закону про заборону УПЦ (МП) і цим виконати рішення РНБО від 1 грудня 2022 року.

Вказано, що окреме звернення облради надішле до органів місцевого самоврядування Рівненської області, щоб ті ухвалили відповідні рішення щодо припинення діяльності УПЦ (МП) на території своїх громад.

Крім того, сьогодні стало відомо, що Рівненська міськрада підтримала рішення про припинення права користування УПЦ (МП) земельними ділянками на території громади. Про це повідомив мер Олександр Третяк.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *