Естонія, Люксембург і Україна створили IT-коаліцію – Міноборони Естонії

Естонія, Люксембург і Україна 19 вересня під час зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» започаткували ІТ-коаліцію, яка підтримуватиме Збройні сили України в кіберсфері, про це повідомило Міністерство оборони Естонії.

«Роль інформаційно-комунікаційних технологій у цій війні, безумовно, важче усвідомити, оскільки кінетична діяльність на фронті набагато помітніша. Тим не менш, дії в кіберсфері є значними підсилювачами того, що відбувається на фізичному полі бою. Для Естонії це задоволення й честь мати можливість використати свої компетенції електронної держави для підтримки України», – сказав міністр оборони Ганно Певкур.

Як повідомив міністр оборони України Рустем Умєров, ІТ-коаліція зосереджуватиметься на гарантуванні безпечної та стійкої ІТ-інфраструктури для Міністерства оборони України і Сил оборони, що дозволить Україні бути ефективнішою та дієвішою на полі бою.

«Ми вдячні Естонії та Люксембургу за їхнє лідерство у просуванні цієї ініціативи. Я також хотів би подякувати Бельгії, Латвії, Литві й Данії за те, що вони приєдналися до нас у цьому починанні, а Люксембургу – за те, що він уже оголосив про перший внесок в IT-коаліцію», – наголосив Умєров.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *