Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на EUR400 млн

Федеральне міністерство оборони Німеччини заявило про надання Україні нового пакета військової допомоги загальною сумою EUR400 млн, пише Інтерфакс-Україна.

«Підтримку буде надано там, де її найбільше потребують», — наголошується в повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, для посилення можливостей України з перехоплення мін, які встановлюють дистанційно, планується передати 30 тис. 155-мм артилерійських розривних снарядів, близько 3,8 тис. димових боєприпасів для 155-мм артилерії, 105 тис. розривних боєприпасів 120-мм, димових та освітлювальних мінометних снарядів, а також 480 реактивних снарядів АТ-2.

Німеччина також надасть допомогу в боротьбі з масивними і далекосяжними мінними загородженнями росіян за допомогою систем розмінування, броньованих інженерних машин і броньованих евакуаційних машин. Для цього Міністерство оборони надає 200 бойових броньованих машин MRAP, щоб фахівці з розмінування могли підійти до російських мінних загороджень у захищеному вигляді.

За допомогою зимового спорядження, комплектів запасних частин для вже поставлених систем і транспортних засобів планується зміцнити стійкість українських збройних сил на найближчі місяці. Цій меті слугуватиме і вже поставлений мобільний польовий госпіталь.

Крім того, 50 надводних безпілотників допоможуть відбити напад агресора не лише на суходолі, а й на морі.

Окремі проєкти буде реалізовано за рахунок пожертвувань із запасів бундесверу, а також спільно з промисловими партнерами.

Обіцяне обладнання має бути надано Україні в найкоротші терміни.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *