Туреччина активізує дипломатичні зусилля для вирішення ситуації в Україні — Ердоган

Туреччина докладатиме більше дипломатичних зусиль, спрямованих на врегулювання збройного конфлікту в Україні, заявив у вівторок турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми активізуємо наші зусилля для того, щоб за допомогою дипломатії та діалогу покласти край збройним діям», — сказав Ердоган, виступаючи на Генасамблеї ООН.

Він додав, що події в Україні «створили серйозні проблеми в усіх сферах — від економіки до ситуації в галузі безпеки, від енергетики до продовольчої безпеки». Крім того, за його словами, конфлікти та війни відбуваються в усіх куточках регіону, де розташована Туреччина.

«Ми переживаємо дедалі складніші й небезпечніші глобальні проблеми: конфлікти, війни, гуманітарну кризу, політичну боротьбу, соціальну напруженість на південь, північ, схід і захід від моєї країни», — сказав він.

За його словами, вирішувати ці проблеми стає дедалі складніше. У зв’язку з цим президент Туреччини закликав до реформ в ООН та інших інституціях, які відповідають за безпеку, мир і стабільність у всьому світі.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *