Велика Британія спорядить в Україну ще «десятки тисяч» снарядів

19 вересня міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс оголосив, що Сполучене Королівство зобов’язалося постачити Україні ще десятки тисяч артилерійських снарядів вже цього року, пишуть «Букви».

Нещодавно Велика Британія завершила постачання в Україну свого 300-тисячного снаряда.

Шаппс наголосив, що на засідання у форматі “Рамштайн” Велика Британія продемонструвала непохитну прихильність країни Україні та надала більшу військову підтримку, включно з обіцянкою спорядити ще десятки тисяч артилерійських снарядів, щоб дати українцям змогу захистити себе від неспровокованого вторгнення Росії та повернути незаконно окуповані території.

«Щоб забезпечити Україні все, що їй потрібно для захисту на тлі наближення до зими, ми також визначили, як Велика Британія рухатиметься найближчими місяцями в наших пріоритетних галузях підтримки, включаючи протиповітряну оборону і можливості завдання ударів на великі відстані, а також навчання», – додав він.

Своєю чергою, начальник штабу оборони США адмірал Тоні Радакін наголосив, що “Путіну слід хвилюватися”.

«Це відчутна демонстрація незмінної рішучості міжнародної спільноти підтримувати Україну військовою допомогою, яка їй потрібна протягом зими та до 2024 року», – зазначив він.

Нині Сполучене Королівство вже постачило понад 12 000 одиниць протитанкового озброєння, 300 000 артилерійських боєприпасів, тисячі ракет протиповітряної оборони, самохідну артилерію та понад 200 000 одиниць захисного обладнання, включаючи одяг для екстремальних холодів, засоби для розмінування та генераторні потужності.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *