Україна достроково закачала у сховища плановий обсяг газу на зиму

Загальний обсяг природного газу в підземних сховищах (ПСГ) сягнув 14,7 млрд кубометрів. Це сталося 19 вересня, повідомляє пресслужба Міненерго на сайті відомства.

Таким чином, план Кабінету міністрів з досягнення показника прогнозного балансу природного газу у сховищах, необхідного для проходження опалювального сезону, вдалося виконати достроково.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Міністр додав, що таких результатів вдалося досягнути завдяки ефективній роботі нового менеджменту НАК «Нафтогаз України» та злагодженій роботі всіх компаній газової сфери — АТ «Укргазвидобування»,  АТ «Укртрансгаз» та Оператора ГТС України.

«Сьогодні вся енергетична та нафтогазова галузь активно готується до нового опалювального сезону, який буде проходити в умовах російських атак. Накопичення газу у наших сховищах із випередженням графіка  — важливий внесок у забезпечення енергетичної безпеки країни», — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Як зазначила пресслужба «Нафтогазу», 14,7 млрд кубометрів – саме та кількість, якої має вистачити для проходження опалювального сезону за будь-яких обставин. Зокрема, і з урахуванням затрат для додаткової генерації електроенергії.

Водночас голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов зазначив, що, незважаючи на виконаний план для проходження опалювального сезону, Україна продовжує нарощувати видобуток і закачувати газ у ПСГ.

Нагадаємо, українські підземні газові сховища — найбільші у Європі. Вони розташовані на глибині від 400 м до 2 км, тому зберігати газ повністю безпечно.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *