В Польщі допустили зниження допомоги Україні через «зернове питання»

Польща може зменшити підтримку України через кризу, що виникла навколо імпорту агропродукції з України. Про це заявив міністр Польщі у справах ЄС Шимон Шинковський вель Сенк, пише РБК-Україна з посиланням на PAP.

«Дії України не справляють на нас враження… але вони справляють певне враження на польську громадську думку. Це видно з опитувань, з рівня суспільної підтримки подальшої допомоги Україні. І це шкодить самій Україні», — сказав він.

При цьому, міністр у своїх аргументах посилається на залежність об’ємів подальшої допомоги Україні від суспільної підтримки, тобто самих поляків

«Ми хотіли б і надалі підтримувати Україну, але — щоб це було можливо – ми повинні мати підтримку польського народу в цьому питанні. Тому, якщо не буде підтримки з боку польського народу, нам буде важко продовжувати підтримувати Україну так, як ми це робили дотепер», — додав Шинковський вель Сенк.

Він також додав, що польський уряд є «невблаганним» у питанні заборони імпорту агропродукції з України.

«Україна повинна буде виконати всі умови, і українське сільське господарство може, звичайно, мати доступ до європейських ринків, але не таким чином, щоб це загрожувало польським фермерам», — додав міністр.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *