В «Укренерго» тривають обшуки

У центральному офісі НЕК «Укренерго» в середу відбуваються слідчі дії, про це повідомили в пресслужбі компанії на сторінці відомства в фейсбук.

За її даними, обшуки проводить «Генеральна прокуратура на підставі постанови Печерського районного суду від 30 серпня 2023 року».

«Укренерго» сприяє проведенню слідчих дій і добровільно надає представникам Генеральної прокуратури всі документи, визначені постановою. Зазначимо, що компанія надала б слідчим добровільно всі необхідні документи без проведення обшуку. Але такого звернення від правоохоронців не надходило», — йдеться в повідомленні НЕК.

В «Укренерго» уточнили, що з переліку документів, які цікавлять правоохоронців, деякі контракти були предметом перевірки Державної аудиторської служби, яка завершила аудит компанії в березні цього року.

«Укренерго» оскаржує результати аудиту ДАСУ в суді, оскільки вважає їх упередженими і непрофесійними, а деякі такими, що суперечать законодавству. Прикро, що енергетичні компанії, як і оборонні підприємства під час війни, змушені боротися з упередженими висновками ДАСУ. Це не сприяє ефективній підготовці до опалювального сезону, як і підвищенню обороноздатності країни», — резюмували в компанії.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *