Албанія офіційно підтримала євроатлантичну інтеграцію України

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Албанії Еді Рама підписали спільну декларацію про євроатлантичну інтеграцію України, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Президент поінформував прем’єр-міністра Албанії про ситуацію на полі бою й розповів про виклики, пов’язані з мінуванням величезних територій. Сторони обговорили допомогу балканських країн у відбудові й реконструкції України», – ідеться в повідомленні.

Згідно з оприлюдненим текстом документа, Україна та Албанія підтверджують свою прихильність до зміцнення спільних зусиль на підтримку інтеграції України до Північноатлантичного альянсу та впровадження стандартів НАТО, зокрема в межах Ради Україна-НАТО.

«Республіка Албанія підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно. Вона продовжуватиме надавати політичну, військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні як самостійно, так і в рамках міжнародного співробітництва через НАТО, Організацію Об’єднаних Націй та інші формати», — йдеться в документі.

Сторони заявили про те, що Албанія й надалі сприятиме наданню сильної та ефективної політичної та матеріальної підтримки Україні з боку країн — членів НАТО, спрямованої на забезпечення здатності української держави ефективно захищати свою територіальну цілісність.

Також Албанія зобов’язується брати участь разом із міжнародними організаціями, союзниками та партнерами у відновленні та реконструкції України після війни, підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно члени Альянсу погодяться на це та будуть виконані відповідні умови, і залишається повністю відданою підтримці України на її шляху до повної євроатлантичної інтеграції.

Україна зі свого боку заявила про високу оцінку всієї практичної допомоги, яку надає Албанія з метою зміцнення української обороноздатності.

Окремо наголошується, що сторони погоджуються, що безпека України має велике значення для країн-членів і НАТО.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *