НАТО готує нову об’єднану місію військової допомоги Україні — NYT

0

На липневому саміті у Вашингтоні НАТО оголосить про нову місію військової допомоги Україні, — йдеться про створення штаб-квартири для координації військової допомоги, що розташовуватиметься в Німеччині. Пише The New York Times.

НАТО запропонує Україні нову штаб-квартиру для управління її військовою допомогою на майбутньому саміті у Вашингтоні, присвяченому 75-річчю організації Північноатлантичного альянсу.- повідомляє матеріал NYT.

Оскільки переговори про членство на майбутньому саміті НАТО не анонсовані, натомість альянс оголосить про створення місії військової допомоги Україні, штаб-квартира якої буде розташована в Німеччині. Завдання місії — координація всіх видів допомоги Україні в довгостроковій перспективі. New York Times зазначає, що про це заявили представники США і НАТО.

Місія базуватиметься на військовому об’єкті США у Вісбадені, її очолить, найімовірніше, американський генерал, який підпорядковуватиметься безпосередньо вищому керівництву НАТО і США в Європі, — генералу Крістоферу Каволі.

Також повідомляється, що запланована місія працюватиме паралельно з Контактною групою з оборони України, яка координує постачання зброї в Україну приблизно 50 країнами.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *