Телеканалу «ЕСПРЕСО» призначено перевірку

Національна рада на засіданні 21 травня призначила позапланову виїзну перевірку ТОВ «ГОЛДБЕРРІ», (логотип «ЕСПРЕСО»), м. Київ, у зв’язку із зафіксованими ознаками порушень умов ліцензій, — повідомляє пресс-служба регулятора.

11 травня 2020 року в ефірі телеканалу «ЕСПРЕСО» моніторингом зафіксовано трансляцію іноземного продукту загальним обсягом 1 год. 11 хв./добу (4,93% від загального обсягу мовлення). Це свідчить про зміну умов ліцензій. Такі зміни за законом мають бути попередньо затверджені Національною радою. Регулятор має перевірити виконання мовником частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», оскільки ліцензіатом зменшено мінімальну частку національного аудіовізуального продукту, якого за ліцензією має бути не менше 24 год./добу (100%).

Зважаючи на хвилю звинувачень з політичним підтекстом, викликану призначенням позапланової перевірки «ЕСПРЕСО», Національна рада вважає за необхідне звернути увагу на той факт, що виконання регулятором своїх наглядових повноважень не повинно трактуватися ліцензіатом як певний тиск на нього. Національна рада як  конституційний, колегіальний орган діє в межах визначених законом повноважень і, виявивши ознаки порушень, має право призначати перевірку. Сама перевірка має на меті встановити факти, які в подальшому можуть підтвердити наявність або відсутність порушень. У разі визнання факту порушення до ліцензіата може бути застосовано санкцію «оголошення попередження».

Водночас регулятор не може закривати очі на виявлені факти і тільки після проведення перевірки може визначитися – є порушення чи нема.

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *