Під час антикорупційної акції біля УКРАВТОДОРу громадський діяч Яків Осташ закликав Президента прийняти закон про детектор брехні для топ-чиновників, — відео

У п’ятницю, 24 липня, біля УКРАВТОДОРу та Офісу Президента відбулися антикорупційні  мітинги проти картельної змови в дорожній сфері.  – передає Україна кримінальна.

Як зазначають в прес-релізі  організаторами акції виступили кілька громадських організацій: ГО «Держава майбутнього», ГО «Антирейдерський комітет», ГО «Вільні люди» та інші.

 «Не встигли заарештувати попереднього керівника УКРАВТОДОРу, як у корупційний скандал вляпався новий очільник Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков», — зазначають активісти.

Як повідомили журналістам під час мітингу, 80% ринку дорожніх робіт незаконно захопили лише 5 корпорацій, учасників Національної асоціації дорожників України. І саме ці компанії, за мовчазного кришування АМКУ, за максимальними розцінками дерибанять між собою бюджетні кошти, нехтуючи тендерними процедурами PROZORRO. Тоді як десятки підприємств малого та середнього бізнесу, що здатні будувати якісні дороги, занепадають і банкрутують.

Див. відео:

Вперше в історії України та світу під стінами державної установи встановили пересувний модуль з Детектором брехні в середині, обладнаний за всіма правилами Міжнародної асоціації поліграфологів.

Організатори акції запросили  пана Кубракова вийти до мітингуючих та прямо на місці пройти детектор брехні за участю ліцензованого поліграфолога.

Зокрема активісти планували задати всього три питання: 1. Чи отримує керівник УКРАВТОДОРу особисті дивіденди від того, що більшість державних замовлень спрямовується лише на 6 компаній? 2. Чи отримує пан Кубраков незаконні вказівки, як діяти, від когось із керівництва Держави? 3. Чи отримує пан Кубраков  від учасників картелю НАДУ вказівки щодо недопуску інших учасників дорожнього ринку до тендерів?

Більш детально в матеріалі «Україна кримінальна».

About The Author

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *